Veld_top.jpgPim_top.jpgnjcm12_top.jpgspeuren_top.jpgaxe_top.jpgaxe_perro_top.jpgKytoKenji_top.jpgnjcm122_top.jpgKDD_top.jpgandy_top.jpg

Kynologie

FaceBook  Twitter

VegasKynologie betekent "leer van de hond". Maar binnen onze vereniging komt het neer op zowel het overbrengen van kennis over de Duitse Herdershond als dat het neer komt op het leren showen van onze honden, de ringtraining.

Zoals u hebt kunnen lezen op de pagina "De Duitse Herder" is de Duitse Herdershond een draver, een hond die lange afstanden moet kunnen afleggen om de schapen te hoeden. Om zijn werk als herdershond goed te kunnen doen moet de Duitse Herder een bepaalde bouw hebben. Een opbouw van het lichaam en bepaalde hoeken waaronder botten met elkaar verbonden staan. Dit zodat hij met een zo min mogelijke belasting zo goed en lang mogelijk zijn werk kan doen.

Er is dus een ideaalbeeld van de Duitse Herder. Fokkers proberen dit beeld zo dicht mogelijk te benaderen en de honden dienen daarom op speciale tentoonstellingen, clubmatches genoemd, gepresenteerd te worden om zich te kunnen laten beoordelen door een keurmeester. Daarnaast bestaat er ook nog de Fokgeschiktheidskeuring; een keuring waar honden worden beoordeeld op hun geschiktheid voor de fokkerij, waar punten als gezondheid, karakter en uiterlijk centraal staan. Op deze keuringen is het dan ook van groot belang dat de honden goed worden voorgebracht.

Goed showen vereist kennis en kunde en dat is wat wij hopen de honden en hun geleiders bij te brengen tijdens de ringtraining. De ringtraining wordt bij ons gegeven door ervaren geleiders met als specialist Benny Pley, al meer dan 40 jaar actief binnen de hondensport en een zeer veel gevraagd uitbrenger in binnen- en buitenland. Benny is tevens de Commissaris Kynologie van de V.D.H. Provinciale Afdeling Zeeland.

De training bevat o.a. het leren lopen in de ring, het in stand staan (om zo goed mogelijk beoordeeld te kunnen worden), het laten zien van het gebit en het gemeten worden (schofthoogte, borstdiepte e.d.). Daarnaast vindt er ook een schotproef plaats.

© Kringgroep Terneuzen 2012 - 2014