njcm122_top.jpgspeuren_top.jpgKytoKenji_top.jpgKDD_top.jpgVeld_top.jpgandy_top.jpgaxe_perro_top.jpgnjcm12_top.jpgPim_top.jpgaxe_top.jpg

Gebruiksmogelijkheden

FaceBook  Twitter

schaapDe Duitse Herder is in de eerste plaats een gebruikshond. Hij is veelzijdig inzetbaar en heeft een enorme werklust. Van alle taken die de Duitse Herder verricht, is zijn oorspronkelijke taak in de schaapskudde zelfs wel het minst bekend. Toch zijn er nog steeds Duitse Herdershonden die hun werk bij de kudden met groot enthousiasme doen, vooral in het moederland wordt de Duitse Herder nog voor dit doeleind ingezet. Bekender is dat de Duitse Herder zijn sporen heeft verdiend als politie- en legerhond. Zijn uitstekende neus maakt hem geschikt als speurhond of drugshond. Daarnaast wordt hij met succes ingezet als lawinehond, geleidehond, hulphond en reddingshond.

Behalve als gebruikshond, wordt de Duitse Herder ook veelvuldig gehouden als huis- of gezinshond. Hij geniet al vele jaren een grote populariteit en scoort altijd hoog op de lijst van populairste hondenrassen.

reddingDe Duitse Herder is een ras dat geschikt is om hele dagen te werken, dat de energie heeft om urenlang in dienst te staan van zijn baas. Behalve veel beweging heeft hij ook mentale uidaging nodig. Het ras komt het best tot zijn recht bij een sportieve baas die het leuk vindt om iets met zijn hond te ondernemen.

PolitiehondWie een sport met zijn hond wil beoefenen, kan met dit ras vele kanten uit, zoals de IPO africhting, reddingshond, verkeerszekere hond (VZH), uithoudingsvermogen (UV), Gedrag en Gehoorzaamheid (G&G), agility (behendigheid) of flyball. De Duitse Herder zal graag één van deze sporten beoefenen.

© Kringgroep Terneuzen 2012 - 2014